Logo

Rugpizza med parmaskinke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rugpizza med parmaskinke

 

Rugmel gør pizzabunden mere grov, mere smagfuld og mere sprød. Rugmelet kan udskiftes med andre typer fuldkornsmel, fx grahamsmel eller fuldkorns-speltmel.

Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 45 min. Bagetid: 15 min. Ikke fryseegnet. 4 personer

 

#

25 g gær

3 dl lunkent vand (37 °C)

1 tsk salt

250 rugmel

200 g hvedemel

4 tomater (skiver)

250 g champignoner (skiver)

150 g vesterhavsost eller anden fast ost (groftrevet)

100 g salatmiks

1 spsk olie

1 spsk vineddike

1 fed hvidløg (finthakket)

salt og peber

100 g parmaskinke

*

 

Opløs gæren i vandet i en stor skål.

Tilsæt salt, rugmel og det meste af hvedemelet og ælt dejen.

Tilsæt løbende mere mel, indtil dejen er blød og elastisk og lige akkurat kan slippe fingrene.

Lad dejen hæve tildækket i 45 min.

Rul dejen ud til to store cirkler og læg hver på et stykke bagepapir.

Fordel tomater og champignoner på pizzabundene og drys osten jævnt over.

 

Bag pizzaerne ved 225 °C i ca. 15 min., til bunden er gyldenbrun i kanten.

 

Skyl og tør salaten.

Rør olien med eddike og hvidløg.

Vend salaten i dressingen og smag til med salt og peber.

Fordel parmaskinken på pizzaerne og drys salaten på toppen.

Rugpizza med parmaskinke

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.049 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her