Logo

Rugbrød 7

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

400 g knust rug eller rugflager
2 ½ dl kogende vand
100 g kartoffelmel
1 flaske (335 ml) hvidtøl
2 ½ dl varmt vand
40 g gær
2 tsk salt
2 spsk yoghurt
2 spsk melasse (kan undlades)
400 g fint rugmel
½ kg hvedemel (ca.)
 
Opblød rugen i kogende vand i 10 minutter og lad den afkøle.
Rør kartoffelmel og hvidtøl i.
Opløs gær, salt, yoghurt og melasse i lunkent vand og hæld det i.
Tilsæt rugmel og hvedemel og ælt dejen godt igennem.
Dejen bliver noget fast og må ikke hænge i bord eller fingre.
Form dejen til 3 brød, læg dem i smurte brødforme og lad dem hæve.
Prik dem med en gaffel og børst dem med vand, smør eller æg, alt efter
hvordan man ønsker den bagte overflade.
Bag brødene i 30 minutter ved 210°C; dæk dem herefter med alufolie og
bag dem i yderligere 60 minutter ved 175°C.
Vend brødene ud af formene og lad dem afkøle lidt; dæk dem derefter
med et håndklæde og lad dem ligge og hygge sig heri i 12 timer.
Så kan de evt. kommes i plasticposer og lægges i køleskabet i en dags
tid.
Nu kan de skæres i skiver, pakkes og fryses om ønskes.
 

Tips: Der bliver altid skorper og smul til overs, når brødene skæres i
skiver. Det kan man med fordel lave øllebrød af. Prøv at servere den på
følgende måde: Bland brødet med vand eller hvidtøl og kog det op, så det bliver klumpfrit. Tilsæt sukker og lad øllebrøden koge op igen. Pisk
æggeblomme(r) med sukker og server denne ”æggesnaps” til øllebrøden,
plus naturligvis fløde!

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.336 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her