Logo

Rodfrugtmos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rodfrugtmos 

 

Server rodfrugtmosen til fx en god bøf, pølser, gullasch eller en anden skøn gryderet.

 

# Det skal du bruge:

500 g bagekartofler

400 g persillerødder

200 g gulerødder

1-2 fed hvidløg

50 g smør

2 dl mælk

1 knsp revet muskatnød

salt og peber

1 dl hakket persille

 

* Sådan gør du:

Skræl persillerødder, gulerødder og kartofler, skær dem i grove stykker.

Kog dem møre i vand med hvidløgsfed, men uden salt.
Hæld vandet fra, mos rødder og kartofler.

Rør det sammen med smør skåret i terninger og varm mælk.

Smag mosen til med revet muskatnød, salt, peber og hakket persille.

 

Tips: knoldselleri, squash, pastinak kan også bruges.

En håndfuld grønne ærter kan drysses over mosen.

Vil du have en rød rodfrugtmos kan du komme rødbede i.

Glimrende "erstatning" for almindelig kartoffelmos.

 


 

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.500 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her