Logo

Gammeldags gratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gammeldags gratin


#

1 ds tunfisk i olie

50 g hvedemel

1 lille ds ærter og gulerødder

1,5 dl mælk

3 æg

salt og peber

1 tsk gær

3 spsk rasp

600 g kartofler, kogte

Tilbehør: grøn salat i Sennepsmarinade - se nedenfor

*


Lad tunfisken dryppe godt af og bag olien fra ds af med hvedemelet.

Spæd med væden fra grønsagerne og så meget mælk, at der i alt bliver ¼ l.

Lad det koge godt igennem og tag gryden af varmen.

Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og rør godt for hver.

Smag til med salt og peber og tilsæt gæren, der er rørt ud i lidt lunken mælk.

Vend de meget stiftpiskede æggehvider i dejen.

Fyld den i en velsmurt gratinform skiftevis med itu-plukket tunfisk og grønsager.

Sørg for, at første og sidste lag bliver dej.

Drys med rasp og bag gratinen i ca. 50 minutter i en 225°C varm ovn.

Undgå at åbne ovndøren de første 20 minutter af bagetiden.

Server retten straks og server kogte kartofler og grøn salat til.


Gammeldags gratin

 

Sennepsmarinade

#

1 spsk krydret sennep

½ tsk sukker

½ tsk salt

1 spsk vin- eller estragoneddike

5 spsk (oliven)olie

*


Bland sennep, sukker, salt og eddike og tilsæt olien - i begyndelsen dråbevis, siden i en fin stråle.

Rør hele tiden.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.981 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her