Logo

Ristet laks med gulerodsfettuccine og mango + dessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ristet laks med gulerodsfettuccine og mango + dessert

4 grillede laksefileter med skind (ca. 500 g)

750 g gulerødder

1 mangofrugt (ca. 550 g)

10 g smør

2 små knuste fed hvidløg

1 spsk fintrevet frisk ingefær

1 tsk groftknust korianderfrø

2 tsk fintstrimlet citronskal

5 cl friskpresset citronsaft

1 dl Karolines Køkken madlavningsfløde 18%

5 cl hakkede friske mynteblade

½ tsk groft salt

friskkværnet peber

500 g frisk hvid pasta , fx fettucine

Pynt: friske mynteblade

 

Skræl gulerødderne og høvl dem i tynde strimler på langs med en kartoffelskræller.

Del mangoen i to ved at skære den igennem på hver side af stenen.

Skræl mangoen og skær den i mindre stykker.

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg, ingefær og korianderfrø i ca. ½ min.

Tilsæt gulerødder og lad dem stege med i ca. 2 min.

Tilsæt citronskal og -saft og lad retten koge ved svag varme, under låg i 3 min. Tilsæt til sidst fløde, mango, mynte, salt og peber.

Kog imens pastaen efter anvisningen på emballagen.

Hæld vandet fra pastaen - gem lidt pastavand.

Kom pastaen tilbage i gryden og vend det sammen med gulerodsblandingen og 1,5 dl pastavand.

Varm retten godt igennem og smag til.

 

Energiindhold pr portion: 2980 kJ
Energifordeling: Protein: 20%, Kulhydrat: 53%, Fedt: 27%

Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 30 min

 

Chokoladekage med lime

Kage til 4 / 12 stykker:

75 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

75 g blødt smør

100 g sukker (ca. 1¼ dl)

1 æg

4 spsk hvedemel

2 tsk fintrevet limeskal

2½ tsk friskpresset limesaft (evt citron eller appelsin)

400 g renset frisk frugt, fx blommer, appelsiner eller jordbær

1½ spsk akaciehonning

Pynt: fintrevet limeskal

Tilbehør: 1 liter vaniljeflødeis

 

Klip et stykke bagepapir på 30 x 32 cm.

Fold det til en form med dobbelte sider på 4 x 14 x 16 cm.

Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i vandbad.

Pisk smør og sukker sammen til det smuldrer. Rør ægget i.

Vend hvedemel, limeskal, -saft og den smeltede chokolade i smørblandingen. Hæld dejen i papirformen og bag kagen midt i ovnen ca. 20 min. ved 200°C.

Lad kagen køle lidt af på en bagerist og fjern formen.

Skær kagen i 12 stykker når den er kølet helt af.

Skær frugten i mundrette stykker.

Vend frugtstykkerne i honning og spis dem til kagen sammen med is.

 

Næringsindhold Energiindhold pr stykke: 1127 /13520 kJ
Energifordeling: Protein: 4%, Kulhydrat: 39%, Fedt: 57%

Fryseegnet: Nej. Tilberedningstid: 45 min

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 3.533 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her