Logo

Rissalat med grønsager 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rissalat med grønsager 2


#

Rissalat:

4,5 dl vand

¾ tsk groft salt

3 dl parboiled ris, en blanding af løse og vilde ris (ca. 240 g)


Chilimarinade:

2 spsk sød chilisauce

½ dl hvidvinseddike

4 spsk vand

½ tsk fint salt

1½ spsk rapsolie


3 gulerødder i halve, tynde skiver (ca. 150 g)

2 røde peberfrugter i korte, tynde strimler (ca. 150 g)

2 hakkede rødløg (ca. 100 g)

200 g Apetina i blok

*

 

Rissalat: Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde.

Tilsæt risblandingen under omrøring og kog den ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.

Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

 

Chilimarinade: Pisk chilisauce, eddike, vand og salt sammen i en stor skål.

Pisk olien i.

Vend de varme ris i marinaden sammen med gulerødder, peberfrugter og løg.

Stil salaten tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Skær imens osten i tern og vend forsigtigt osten i rissalaten.

Rissalat med Apetina smager dejligt med stegt lever, fx kalve-, kyllinge- eller lammelever og groft brød. Rødløg kan evt. udelades i salaten.

 

Til madpakken: Før rissalaten laves færdig - tag 1 portion rissalat og Apetina fra og stil det tildækket i køleskabet til næste dag.

 

Energiindhold pr portion: 1935 kJ
Energifordeling: Protein: 12%, Kulhydrat: 52%, Fedt: 36%

Fryseegnet: Nej.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.297 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her