Logo

Røget poussin med fyldte vinblade, fransk gedeost og citronolie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 poussin, røget
0,020 kg gedeost, Cabridoux
1,0 dl Solsikkeolie
½ citron, skal og saft heraf
1 spsk akaciehonning, ca. 0,007 kg
4 syltede vinblade, ca. 0,020 kg
0,020 kg ris, Basmati
0,015 kg løg, finthakket
0,010 kg rosiner
0,008 kg pinjekerner
½ g frisk mynte, finthakket, gem lidt til pynt!
½ g bredbladet persille, finthakket, gem lidt til pynt!
sukker, kanel, salt og peber efter smag.

Vinbladene skylles i varmt vand.

Koges herefter i letsaltet vand i 10 min.
Risene koges i lidt vand i 10-12 min.

Overskydende vand sies fra.
Løget svitses i lidt af olien ( der skal også være til citronolien og stegning af fjerkræet! ).

Rosiner, pinjekerner, mynte, persille, lidt af citronsaften og krydderier kommes i, og svitses med et øjeblik.

Fyldet pakkes ind i de afdryppede vinblade, sørg for at enderne bliver bukket ind, så fyldet ikke falder ud, og rullerne sættes på køl.
Poussinen brunes på en pande i olie, steger færdig i ovnen i ca. 15-20 min. ved 200ºC. Hviler derefter i 10 min.
Resten af olien piskes sammen med citronskal, resten af citronsaften og honningen.
Bryster og over- og underlår skæres af poussinen, og der anrettes på tallerkener.

Poussin, vinblade, gedeost formet som små æg samt citronolie, og der drysses med lidt hakkede krydderurter.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.997 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her