Logo

Rødbedekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 æggeblommer
200 g sukker
250 g revet rødbede
125 g rosiner
125 g groft hakkede hasselnødder
50 g kagekrummer
50 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk stødt kanel
½ tsk stødt ingefær
¼ tsk stødt nellike
fintrevet citronskal
6 æggehvider
4 stk finthakkede syltede ingefær

Glasur:
75 g smør (stuetemp.)
75 g flødeost
175 g flormelis
½ tsk vaniljeessens

Ovnen forvarmes til 190ºC.
En 20 cm springform beklædes m. bagepapir.
Papiret smøres og drysses let med hvedemel.
En gryde vand bringes i kog og tages af blusset.
Æggeblommer og halvdelen af sukkermængden kommes i en ovnfast skål. Skålen anbringes over vandbadet, den må ikke røre vandet.
Pisk kraftigt til massen er lys og let.
Tag skålen op af vandbadet og tilsæt den revne rødbede.
Sigt kagekrummer, hvedemel, bagepulver, kanel, ingefær, nellike og en halv
tsk salt ned i en stor røreskål.
Tilsæt også den revne citronskal, rosiner og hasselnøder.
I en anden skål piskes æggehviderne stive m håndmikseren.
Tilsæt sukkeret og pisk videre til der dannes en glat marengsdej.
En tredjedel af marengsdejen vendes i gulerodsblandingen.
Vend derpå en tredjedel af de tørre ingredienser i dejen.
Fortsæt på samme måde til dejen er færdig og helt glat.
Til sidst røres den hakkede syltede ingefær i dejen. hele proceduren foretages forsigtigt, det er vigtigt ikke at røre luftigheden ud af dejen. Hæld dejen i formen og bag kagen i 35-45 min.
Lad den færdige rødbedekage hvile i 10 min. inden den tages ud på en bagerist.

Flødeosteglasur:
Alle ingredienserne piskes godt sammen til der opstår en blød glasur.
Smør glasuren på kagen, når den er helt afkølet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.838 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her