Logo

Rød bønnesuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

220 g kogte, røde kidneybønner, evt. fra ds
50 g gulerod
½ løg
40 g bladselleri
60 g porre
½ l. grønsagsbouillon eller vand
1 laurbærblad
1-2 fedhakket hvidløg
½ ds hakkede flåede tomater med chili
salt
peber
paprika
evt. 2 tsk koncentreret tomatpuré
75 g kinakål

Lad kidneybønnerne dryppe af i en sigte.
Gør alle grønsagerne i stand og skær dem i mindre stykker.
Svits grønsagerne i nogle minutter i lidt af bouillonen/vandet.
Tilsæt resten af væsken sammen med laurbærbladet.
Bring suppen i kog og lad den koge sagte under låg ca. ½ time, til alt er godt mørt.
Fjern laurbærbladet og rør halvdelen af kidneybønnerne i.
Blend suppen, til den er helt jævn, og kom den i en ren gryde.
Tilsæt de hakkede hvidløgsfed sammen med tomaterne og smag suppen til med krydderier – den må gerne være stærk.
Rør evt. lidt tomatpuré i, hvis smagen skal være kraftigere, og bring igen suppen i kog.
Skær kinakålen i smalle strimler, kom dem i suppen sammen med resten af kidneybønnerne og lad dem koge med endnu 5 min.
Smag suppen til og servér.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.659 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her