Logo

Rå grønkålssalat med æbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rå grønkålssalat med æbler

 

Salaten er vendt med en mellemøstlig tahin-dressing. Du kan også bruge en dansk mormor-dressing rørt af 1 dl fløde, 2-3 spsk citronsaft, 1 spsk sukker, salt og peber.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min.

 

#

150 g frisk grønkål (gerne rød)

1 knsp salt

1 tsk olie

2 gulerødder

1 æble

 

Dressing:

1 fed hvidløg

1 tsk farin (eller sirup)

2 spsk tahin (se tips)

2 spsk citronsaft

3 spsk olie

salt og peber

 

Drys: 30 g mandler eller nødder

*

 

SKYL og rib grønkålsbladene. Rul 6-8 blade sammen ad gangen, og snit dem så fint som muligt.

Masser kålen med salt og olie, til bladene bliver mørke og blanke.

 

SKRÆL gulerødderne, og skær dem i bånd med skrælleren.

Vask æblet, og skær det i tynde skiver eller både.

 

KNUS hvidløgsfeddet, og rør det sammen med de øvrige ingredienser til dressingen.

 

VEND det hele sammen, smag til, og anret på et fad eller i en skål.

Drys evt. med grofthakkede mandler.

 

TIPS: Tahin er en pasta lavet af ristede sesamfrø. Erstat evt tahin med mørk sesamolie eller ristede sesamfrø og lidt olie.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.406 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her