Logo

Oksetyndstegsfilet med pasta i valnøddesauce og rosenkål i persillesmør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg oksetyndstegsfilet
1 spsk smør
1 spsk olie

100 g franskbrød uden skorpe
1 dl mælk
125 g valnødder
2 fed hvidlød
½ dl olivenolie
1 stort bdt bredbladet persille
50 g parmesanost

¾ kg rosenkål
25 g smør

500 g frisk fettuchini eller 300 g tørret båndspaghetti

Rids fedtet på oksetyndstegen i rudemønster/tern.
Brun den på en pande i smør og olie på alle sider og krydr med salt og peber.
Sæt den i et lille ovnfastfad og stil den i ovnen ved 180°C.
Sæt et stegetermometer fra siden ind i midten af oksetyndstegen.
Centrumstemperaturen skal være 55-60°C for rosastegt kød, 60-65°C for svagt rosa og 65-68°C for gennemstegt.
Det tager 45-60 minutter.
Lad stegen hvile 20 minutter før der skæres skiver af den på tværs af kødtrådene.
Stegefedtet kasseres.

Valnøddesauce:
skiver af franskbrød uden skorpe udblødes i 1 dl mælk i ca. ½ time i en rummelig skål.
¾ af valnødderne hakkes fint, evt. på food-processor og kommes i skålen sammen med fint hakket hvidløg.
Det hele røres sammen med et piskeris til en jævn, tyk masse, og herefter tilsættes olivenolie lidt af gangen.
Hak persillen og tilsæt halvdelen, gem resten rosenkålene.
Kom reven parmesanost i saucen og smag til med salt og peber.
Gem den tykke sauce (minder om pesto i konsistens) til pastaen skal koges lidt senere.

Rosenkål i persillesmør:
Rens rosenkålene.
Lad dem koge møre i ½ liter letsaltet vand i en stor gryde under låg 5-10 minutter.
Hæld vandet fra og kom smør og persille på rosenkålene.
Rør forsigtigt rundt så smørret og persillen fordeler sig over alle rosenkålene.

Kog fettuchinierne som anført på pakken i letsaltet vand.
Vend valnøddesaucen i og drys de sidste valnødder over som pynt.
Anret skiver af stegen sammen med rosenkålen med persillesmør og server pasta i valnøddesauce.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.005 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her