Ca. 16 stk
Mørdej:
250 g hvedemel (4 dl)
185 g smør
50 g flormelis (1 dl)
2 æggeblommer
Creme:
2 ½ dl fløde
1 stang vanilje
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
Findel fedtstoffet i melet med fingrene, så det minder om reven ost.
Bland flormelis i og tilsæt æggeblommerne.
Saml dejen og sæt den koldt en halv times tid.
Creme: Bring fløden i kog med den flækkede vaniljestang.
Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk majsstivelse i.
Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes.
Hæld det tilbage i gryden og bring det i nærheden af kogepunktet, mens der piskes.
Tag gryden fra varmen og lad cremen svale af.
Rul dejen ud til en tynd plade.
Udstik runde plader, så de passer til de smurte linseforme.
Beklæd linseformene hermed.
Kom en god teske creme i hver og læg dejlåg over.
Klem kanterne godt til, ellers løfter låget sig under bagningen.
Bag linserne ved 200°C i ca. et kvarter.