Linsedejen blev opfundet i 1823 i byen Linz i Østrig af konditoren Johann Vogel.
Linsedej:
250 g hvedemel
250 g smør
korn fra 1 vaniljestang
65 g melis
2 æggeblommer
Creme:
½ liter fløde 13%
60 sukker
korn fra 1 vaniljestang
2 spsk Maizena
2 æggeblommer
2 æg
Fyld:
1 dåse ananas
Linsedej:
Læg melet på bordet og lav en fordybning, hvori de andre ingredienser lægges, hvorefter dejen hurtigt æltes sammen.
Gør dejen flad, pak den ind i film og læg den på køl mindst 1 time.
Rul den tyndt ud og stik den med 1 glas til ca. 12 stk
Gem ⅓ af dejen til låg - udstik dem med et lidt mindre glas.
Beklæd formene og sæt dem på køl.
Creme:
Fløde, sukker, vanilje og Maizena koges. Æggene piskes sammen.
Den kogende fløde piskes ned i æggene og sigtes.
Cremen fyldes i linsetærterne og ananassnitterne fordeles i cremen.
Læg dejlåget på og tryk let sammen med fingrene.
Sættes i en varm ovn 180ºC i 25-30 minutter.