2 kg friske muslinger
400 g laksefilét i skiver
⅓ fl. hvidvin
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, finthakket
1 rød chili, finthakket
1 ½ dl fløde
Salt
Peber, friskkværnet
1 bdt bredbladet persille, grofthakket
250 g linguinepasta
Vask og rens muslingerne. Kom dem i en stor gryde med lidt olie og hvidvinen. Kog muslingerne under låg til de åbner sig, 8 - 10 minutter. Dem der ikke åbner sig, skal smides væk. Lad muslingerne afkøle.
Tag ¾ af muslingerne ud af skallerne. Sigt kraften muslingerne er kogt i.
Varm olie i en gryde. Kom hvidløg og chili i gryden og svits hurtigt i et par minutter. Tilsæt kraften og fløden. Lad saucen koge ind til det halve, og smag til med salt og peber. Tilsæt muslingerne uden skaller og halvdelen af persillen.
Kog pastaen "al dénte" i en stor gryde med lidt salt. Sigt pastaen. Bland herefter pastaen og muslingesaucen, sammen med de sidste muslinger i skal.
Varm lidt olie på en pande mens pastaen koger. Steg lakseskiverne på begge sider, til de er gyldne og gennemstegte. Krydres med salt og peber.
Anret laksen oven på pastaen og drys med det sidste persille. Server straks.