1 ¼ dl sukker
½ dl vand
3 dl mælk
3 dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker
¼ tsk salt
reven skal af 1 limefrugt
saft af 2 limefrugter
eventuelt 2 dråber grøn frugtfarve
Kog vand og sukker.
Lad sukkerlagen blive helt kold.
Bland mælk, piskefløde, vaniljesukker og salt i den kolde sukkerlage.
Smag til med fint reven limeskal, limesaft og eventuelt frugtfarve.
Bland det hele godt sammen.
Hæld ismassen i en ismaskine.
Lad den køre ca. 30 minutter, til ismassen er som let grødis.
Hvis man ikke har en ismaskine, kan man sætte skålen i dybfryseren, og
røre rundt med jævne mellemrum.
Kom ismassen i en aflang form.
Pres isen godt til og slå formen et par gange mod køkkenbordet.
Dæk formen med alufolie og stil den i fryseren i ca. 3 timer.
Forbered eventuelt hertil 2 - 3 dage i forvejen.
Lad isen stå i køleskab i ca. 30 minutter inden serveringen.
Anret isen i fine kugler på glasasietter.
Pynt med reven limeskal og eventuelt citronmelisse.
Tips: Da der ikke er æggeblommer i isen, bliver den bedst i en ismaskine. Ellers skiller den meget let.