4 bryster af vildand ( evt. berberi and )
5 dl vand
50 g salt
1 spsk Sukker
1 kvist timian
2 laurbærblade
10 peberkorn
Bring vand, salt, sukker, timian, laurbærblade og peberkorn i kog.
Afkøl saltlagen, hæld lagen over brysterne.
Dækkes med folie og sættes i køleskabet i ca. 6 timer.
Brysterne skal vendes et par gange, hvis de ikke er helt dækket af saltlagen.
Tips: Lagen kan kommes i en frostpose med brysterne, og luften suges ud af posen, der bindes en knude på posen, dette sparer man tid på, ved at man ikke skal vende stykkerne ved mindre mængde lage. )
Dup brysterne, brun dem og lad dem stege videre ved svag varme i 15 min på hver side.
Lad dem hvile i 10 min. under folie.
Sauce:
Rist 1 spsk Dijonsennep i en gryde med lidt olie, tilsæt 2 dl andebouillon, kog op under omrøring tilsæt 2 dl fløde, og kog ind til cremet konsistens, smag til med salt og peber.
Råsyltet tranebær:
( andre bær kan bruges fx. tyttebær og brombær )
3 dele tranebær ( frosne ), 1-1 ½ del sukker, alt efter smag, kommes i en skål.
Sættes i mikrobølgeovn ved 850 w, skal have til det begynder at koge op, derefter røres der rundt, sæt ind igen og giv ½-1 min mere til sukker er opløst, tilsæt evt. 2-4 cl rom eller cognac, derefter til afkøling.
Flødepeberrod:
Flødeskum med revet peberrod, mængden af peberrod, afgøres af hvor stærk man ønsker flødepeberroden.
Brystet skæres i skiver og anrettes på tallerkenen med sauce og råstegte kartofler.
Lidt råsyltet bær lægges på tallerkenen og pyntes med flødepeberrod.