Logo

Letsprængt Lammeryg m/ mandelspinat.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 lammeryg ca. 2,5-3 kg

Saltlage
500 g salt
100 g sukker
3 l. vand
2 laurbærblade
6-10 sorte, peberkorn
1 kvist timian.

1 kg friske spinatblade
100 g mandler
150 g fedtnet
1 spidskål
4 stænger bladselleri
1 bundt timian
2-3 fed hvidløg
frisk kørvel
¼ fl. hvidvin
250 g cremefraiche 38*
100 g smør
salt
sukker
olie
peber

Kog salt, sukker, vand, laurbærblade, peberkorn og timian i 5 min. til en saltlage. Afkøl lagen. Læg lammeryggen i 48 timer.

Den sprængte lammeryg udbenes, så filet'erne hænger sammen på rygskindet.

Spinaten skylles/ renses, ribbes for stængler, sauteres af i smør med fint hakket hvidløg, krydres med salt / peber, de afhindede mandler skæres i fileter og blandes i spinaten, spinatsauteen presses fri for væde og kommes på lammeryggen mellem filet'erne, de afskårne mørbrad lægges over. Læg lammefilet'erne sammen så spinaten ligger i midten, pakkes ind i fedtnet, som holder det hele sammen. Steges i ovn v/ 180g. i 35-40 min.

Kålsaute:
Finsnit spidskålen -skræl bladselleri stænglerne, som skæres på tværs i både på 5 mm., det sauteres hurtig af i olie med friske timiansblade ,
krydres med salt/sukker og groft peber.

Kørvel Creme.
Kog bradepanden af i hvidvin, tilsæt creme fraichen lidt efter lidt, koges ned til en let cremet sauce, smages til med salt og peber , fintskåret kørvel tilsættes ved serveringen.

Anretning.
Top kålsauten op i midten af tallerkenen, hvor på der lægges 2-3 skiver lammeryg, kom kørvel- cremen rundt om .
Nye kartofler med grofthakket persilles serveres til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.308 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her