4-6 personer
Ca. 1 ½ kg lammekølle, -ryg el. -bov
salt, peber
1 bdt persille
evt. 1 fed hvidløg
ca. ½ l bouillon, vand.
Sauce:
ca. 4 dl stegesky
1-2 spsk hvedemel
evt. kulør
salt, peber.
Tilbehør: Pillekartofler, agurkesalat el. æblemos med mynte el. evt. myntesauce.
Tænd ovnen og indstil den på 250°.
Stik med en spids kniv dybe huller ind ved benet. Fyld persille og evt. lidt knust hvidløg i hvert hul. Læg køllen med den flade side opad på risten over bradepanden, ryg med fedtsiden opad. Rids evt. fedtet i tern. Gnid stegen med salt og peber.
Sæt stegen på nederste ribbe i ovnen. Lad den brune 15 min.
Hæld kogende væske ved. Dæmp varmen til 150°. Vend køllen. Videresteg køllen i 11/4-1 ½ time. Kam og bov 1-11/4.
Hæld skyen fra. Lad stegen trække i den slukkede ovn 15 min.
Skum skyen for overflødigt fedt.
Ryst lidt vand og hvedemel til jævning. Hæld den i den kogende sky ved konstant piskning. Kog saucen 5 min. Smag til.
Forskæring: Skær kammen fra benet og skær den i skiver.
Variation:
Lammebov kan også grydesteges 1-11/4 time.