600 g lammefilet skåret af ryggen
2 gule peberfrugter
2 røde peberfrugter
2 løg
4 fed hvidløg
3 tomater
1 dl hvidvin
frisk rosmarin eller merian
salt og peber
olie
Pil løg og hvidløg, hak hvidløgene fint og skær løget i tynde strimler. Skyl peberfrugterne, fjern kerner og ribber og skær dem i strimler. Flå tomaterne og skær dem i firekanter.
Svits løgene i olie til de er klare på en sauterpande, tilsæt peberfrugter og hvidløg på, kom tomaterne og hvidvinen på panden og krydder med salt og peber. Piperaden smages til med de hakkede friske krydderurter.
Skær lammefileten i 2 cm tykke skiver og steg dem 2-3 minutter på hver side på en hed pande i olie og krydder med salt og peber.
Server lammefilet med Piperaden* til.
Tips:Man kan til sidst vende 3 sammenpiskede æg i Piperaden for at gøre den lidt mere fyldig, så kaldes den en baskisk omelet.