Logo

Laksetournedos på ratatouille med sprød parmasan og couscous

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 laksefileter af 150-180 g uden skind og ben
En håndfuld frisk høvlet parmesan
10 tomater - mellem størrelse
4 skalotteløg
2 fed hvidløg
lidt olivenolie - efter eget valg
salt
sukker
friskkværnet peber

bouquet garni, som består af
10 timianstilke
10 basilikumstilke
2 laurbærblade
1 stykke bladselleri
2 røde og gule peber
1 stor aubergine
1 stor courgette
3 dl hønsefond, en bouillonterning kan også bruges
½ l. couscous
1 lime
1 bundt basilikum
1 dl piskefløde

Ratatouille:
Ratatouille-basen kan laves dagen før. Tomaterne ridses i bunden og blancheres i kogende vand i 8 sek., efterfølgende kommer de i koldt vand.
Skindet fjernes og tomaterne deles i 4, med en kniv fjernes kernen så kun det rene tomatkød er tilbage. Skæres i grove tern og hældes over i en gryde, hvor der i forvejen er sauteret fint hakkede løg og hvidløg i olivenolie. Bouquet garnie tilsættes samt salt, sukker og friskkværnet peber. Lad det hele småsimrer under svag varme, i mellemtiden skæres peber og auberginen ud i tern og svitses i olivenolie, krydres med salt, peber og hældes over i den små simrende tomatconcassée.
Ved anretningen svitses tern af courgette og hældes over i ratatouille-basen.

Couscous:
Kom lidt olivenolie i en sautøse (pande med høj kant) og lun det, tilsæt couscoussen og lad det suge olivenolien. Kom ca. 1 dl af den kogende hønsefond ved, rør godt rundt med et piskeris og læg da låg på (stilles et lunt sted).

5 min. efter tilsættes yderligere 1 dl kogende hønsefond og der røres forsigtigt rundt, låget lægges på og står endnu engang og trækker i 5 minutter Samme procedure gentager sig en sidste gang. Det kan stå under låg i 30 minutter og holde sig varmt. Lige før anretningen blandes den frisk revne limeskal og saften I massen.

Basilikumskum:
Den ½ liter hønsefond reduceres til det halve og tilsættes ½ dl piskefløde og koges lidt ind og lige før anretningen blendes de friske basilikumblade med den nedkogte hønsefond og flødeskum af ½ dl piskefløde. Massen hældes over i en mælkeskummer eller piskes sammen med en elpisker.

Sprød parmesan:
Friskrevet parmesan lægges ud på et stykke bagepapir og bages ved 150 º C i varmluft - parmesanen skal have en gylden farve.

Laksetournedos:
Laksefileten foldes sammen til en tournedos og snøres med en stegesnor, hvorefter den brunes på panden og steges færdigt I en forvarmet ovn på 180 º C i varmluft i 6-8 minutter afhængig af størrelsen

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 2.195 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her