4 stykker laks á ca. 100 g
250 g små grønne linser
salt, peber
1 fed hvidløg
2 spsk finthakket citronskal
2 dl grofthakkede krydderurter fx. dild, persille og estragon)
2 porrer
5-6 gulerødder
1 tsk raps- eller olivenolie
1-2 dl vand eller bouillon.
Krydr laksen med lidt salt og peber og pak hvert stykke ind i bagepapir.
Bag laksen i ovnen ved 200ºC i 15-20 min. afhængig af tykkelsen.
Skyl linserne og kog dem i letsaltet vand i 15-20 min. til de er møre.
Afdryp linserne og bland dem med finthakket hvidløg, citronskal og
hakkede krydderurter.
Skær porrer og gulerødder i mindre stykker og svits dem i olien.
Tilsæt lidt bouillon og lad dem simre ved svag varme til de er møre.
Server grønsagerne til laksen sammen med linserne.
Spis evt. også brød til.
Tips: Linser kan erstattes af ris eller bulgur. Bulgur spises meget i Nordafrika og Mellemøsten og er hvedekorn der er kogt, tørret, afskallet og malet groft. Smager i øvrigt dejligt.