Logo

Laks og grønsager i bouillon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chop suey (kinesisk: 杂碎, pinyin: zasuier; blandede bidder) en amerikansk opfundet kinesisk-inspireret ret, der består af kød (ofte kylling, alternativt fisk, oksekød, rejer eller svinekød ...

Læg den stegte laks og grønsagerne over i skålen og hæld den Østen-inspirerede bouillon over.

Det er helt op til dig, hvor fyldig du vil have suppen.

4 stykker laks, optøet

olie

3 poser chop suey (frosne)

1,5 I fiske bouillon

2 dl vermouth

2 tsk sukker

2 fed hvidløg

fiskesauce

*

Kom bouillon, vermouth, sukker og finthakket hvidløg i en gryde.

Lad det simre mens du tilbereder fisk og grønsager.

Steg laksen godt på en pande i varm olie, i alt 8-10 minutter. Tag den op.

Svits chop suey blandingen i olie på panden, til den er gennemvarm.

Bræk laksen i mindre stykker. Kom laks og grøntsager i fire dybe tallerkener eller skåle. Smag bouillonen til med fiskesovs og hæld den over fisk og grøntsager.

Tips: Chop suey (kinesisk: 杂碎, pinyin: zasuier; blandede bidder) en amerikansk opfundet kinesisk-inspireret ret, der består af kød (ofte kylling, alternativt fisk, oksekød, rejer eller svinekød), der lynsteges med grønsager som bønner, kål og bladselleri i en jævnet sauce. Typisk serveres retten med ris, men kan også serveres med nudler.

Retten blev opfundet i Nordamerika i slutningen af 1800-tallet, sandsynligvis inspireret af en ret fra det sydlige Guangdong, som blev tilpasset efter de tilgængelige råvarer. Chop suey kendes fra mange kinesiske restauranter i den vestlige verden.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.659 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her