Her kombineres mange af de gode og sunde råvarer som findes
i og omkring Middelhavet, såsom hvidløg, olie, urter og fisk.
• Fisk er en god proteinkilde • Løg og hvidløg giver
C-vitamin, protein og fibre.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner
# Råvarer til Middelhavslaks:
4 laksekoteletter
salt og peber
2 spsk olie
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød chilifrugt
3 modne tomater
1 spsk hakket basilikum eller dild
eller ½ tsk tørret basilikum eller dild
½ dl sorte oliven uden sten
1 dl tør hvidvin
½ tsk friskkværnet sort peber
* Fremgangsmåde:
1 Tænd for havegrillen og lad den brænde til kullene er
dækket med hvid aske, eller tænd for ovnens grill.
Beklæd en rist med alufolie og smør folien med olie.
Drys laksekoteletterne med salt og peber på begge sider.
Grill laksekoteletterne 3-4 min. på hver side alt efter
tykkelse, til de er færdige og stadig lidt rosa i midten.
2 Pil og hak løg og hvidløg fint.
Udkern chilifrugten og hak den fint.
Udkern tomaterne og hak dem groft.
3 Opvarm resten af olien ved stærk varme på en pande.
Steg løgene gyldne, ca. 2 min.
Skru ned og tilsæt hvidløg, chilifrugt, tomater, basilikum,
oliven, hvidvin og peber.
Læg låg på og lad det simre i 5 min. Rør rundt nu og da.
4 Læg laksekoteletterne på tallerkener og øs saucen over.
Server med en grøn salat.
Tips & råd
Opbevar hvidløg ved at give de pillede fed et hurtigt opkog
i vand. Spul dem under rindende koldt vand, læg dem i et glas med låg og dæk
dem med olie.
Lav en pasta af chilifrugt, hvidløg, ingefær og olie. Findel
ingredienserne i foodprocessoren opbevar dem i et glas i køleskabet i op til en
uge.
VARIATION
Tilbered saucen som anvist. Pocher fisken i saucen i stedet
for at grille den.
Server på et leje af ris sammen med en grøn salat.
PR. PORTION: Energi: Kcal 359 = kJ 1507
Kulhydrat 4 g Protein 25 g Fedt 27 g (67%) Fibre 1 g