Fine farver og lækker limesmag kendetegner denne sunde fiskeret, som også børnene kan være med på.
2 dl bulgur
250 g laks
3 stilke bladselleri
1 bundt forårsløg
1 rød peberfrugt
1 spsk olie - gerne olivenolie
1 limefrugt
Brød
1. Tænd ovnen på 200°C.
Skyl bulguren og kom den i en gryde med 4 dl letsaltet vand og kog den i ca. 15 min. Hæld evt. overskydende vand fra.
2. Del laksen i to og læg laksestykkerne på en bageplade med bagepapir og krydr med salt og peber.
Halvér limefrugten. Gem den ene halvdel og skær den anden i tynde skiver.
Læg skiverne taglagt på laksestykkerne.
3. Bag laksen i ovnen i 12-15 min.
Sæt brødet med i ovnen de sidste 7 min.
4. Skær bladselleri og forårsløg i i skiver på skrå.
Skær peberfrugterne i strimler.
5. Varm olien på en pande eller i en wok, og svits grønsagerne 4 min. under omrøring. Tilsæt limesaft, og smag til med salt og peber.
Tips: Frisk fisk skal opbevares ved 2°C. Ellers skal den tilberedes senest dagen efter købet eller fryses ned.