4 laksefileter á 150 g
1 dl hvedemel
¼ tsk salt
peber
20 g smør
Hvidvinsris:
240 g ris
1 stortløg
8 friske salvieblade
10 g smør
2 dl hvidvin
1 tsk salt
Tilbehør:
200 g karotter
200 g sukkerærter
Lav hvidvinsrisene ved at hakke løg og salvieblade groft. Svits løget i smør i en tykbundet gryde. Hæld risene ved, og svits dem med i 2 minutter. Hæld hvidvin over og vand ved, så der ialt bliver den væske ved risene, der angives på pakningen. Bland salvie og salt i, og lad risene koge efter anvisningen på pakningen.
Bland hvedemel, salt og peber, og vend fileterne i blandingen. Steg fileterne i smør på en pande i ca. 6 minutter på hver side.
Damp imens karotterne og sukkerærterne efter anvisning på pakken. Anret laksefileterne på hvidvinsrisene, og servér de lune grønsager til.