¼ hvidkål
1 løg
1 citron
½ bundt frisk dild
2 spsk eddike
1 tsk spidskommen
4 stykker laks a 100 g
4 spsk (oliven)olie
salt og peber
*
Snit hvidkål og løg i fine, aflange strimler.
Kom det i en skål, og tilsæt reven citronskal, citronsaft, hakket dild, eddike, spidskommen og 2 spsk olie.
Smag til med salt og peber.
Sæt en pande over varmen, lad panden blive varm, og tilsæt så olie.
Læg laksestykkerne (med eller uden skind) på panden.
Steg dem i 2, minutter på den ene side, og derefter i 4- minutter på den anden side.
Tag laksestykkerne af panden, og lad dem køle lidt af.
Anret den marinerede kålsalat på en tallerken, læg laksen oven på og drys med dild.
Server retten med et stykke groft brød.
Tips: Har du ikke laks, kan du bruge makrel eller anden (fed) fisk. Har jeg ikke allede sagt det? Kål er ren kærlighed til din krop. Med sit rige indhold af vitaminer, fibre og cancerhæmmende phytokemikalier er denne super-råvare langt bedre end sit ry. Også smagsmæssist.