ca. 8 personer
375 g ren havkatfilet
saft og skal af 1 citron
2-2 ½ dl piskefløde
2 hele æg
8 skiver fersk laks
smør til pensling
Sauce:
2 skalotteløg
smør til sautering
1 spsk vineddike
5 dl fiskefond
4 dl piskefløde
1 bundt dild
salt og peber
Mousse:
Skær havkatfileterne i små firkanter. Blend med salt og peber, citronsaft og revet skal. Tilsæt æg og derefter fløde. Farsen skal hvile 30 min. Pensel otte eller seksten forme med blødt smør, beklæd dem med laks, og kom farsen i. Bag moussen i vandbad med folie over 25-30 min. i en forvarmet ovn ved 1900.
Sauce:
Sauter finthakket løg i lidt smør, tilsæt vineddiken og lad det koge ned. Kom fonden i og lad den koge med og jævn til sidst saucen med fløden. Hak dilden fint og rør den i. Smag til med salt og peber.
Anretning:
Vend moussen ud på en tallerken. Kom saucen udenom og pynt med dild.
Tips:
Fiskemoussen kan bages dagen i forvejen. Man skal blot mindske bagetiden med 5 min, i første omgang og i stedet lune moussen i vandbad i 5 min, lige inden serveringen.