Logo

Løgtærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Løgtærte


Denne nemme og lækre løgtærte er et godt alternativ til andre tærter som quiche lorraine, da der ikke er kød i. Prøv den til frokost, let aftensmad eller på buffeten til brunch. Server med salat.

Tilberedningstid: ca. 2 timer Arbejdstid: ca. 40 min. 6-8 personer

 

Mørdej:

125 g koldt smør

165 g hvedemel (ca. 23/4 dl)

½ tsk. groft salt

1 æg

evt. 1-2 spsk. vand

 

Fyld:

Løg (ca. 750 g)

15 g smør (1 spsk.)

2 fed hvidløg

2 spsk. hvidvinseddike eller lys eddike

2 ½ dl mælk eller fløde 13%

3 æg

1 tsk. groft salt

l knsp. peber fra kværn

evt. 3 dl tørrede bønner til indlæg

 

Mørdej/bund: Skær koldt smør i mindre stykker og smuldr det med mel og salt, evt. i en foodprocessor.

Saml dejen med æg og evt. med vand.

Tryk dejen sammen uden at ælte den. Sæt den tildækket i køleskab ca. 1 time.

Rul dejen tyndt ud og beklæd en tærteform (24 cm i diameter) med den.

Tryk siderne godt til kanterne.

Prik bunden med en gaffel.

Læg evt. et indlæg af alufolie eller bagepapir med tørrede bønner på dejen i tærteformen, så tærtebunden ikke hæver under forbagningen.

Tærtebunden forbages midt i ovn ved 175°C i 20 min.

 

Tilbered fyldet imens.

Fyld: Pil løgene og skær dem i ½-1 cm tykke ringe.

Varm smør i en stor gryde og sauter løgene og hvidløg heri.

Lad dem dampe i egen saft til de er møre ca. 5 min.

Tilsæt eddike og kog kraftigt kortvarigt.

Lad løgblandingen dryppe af i en si og fordel den i tærtebunden.

Pisk mælk eller fløde let sammen med æg, salt og peber og hæld det over.

Bag tærten midt i ovn ved 200 °c ca. 20 min. til æggemassen er stivnet.

 

Tilbehør: salat og brød.

 

Tips: Pensl den forbagte tærtebund med sammenpisket æg eller æggehvide. Lad det tørre 5-10 min. før fyldet kommer i. Det gør bunden mere sprød.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (11 stemmer)
Siden er blevet set 20.200 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1357929-01-2023 14:32:31 Mette
Alle ingredienserne er noget, man normalt har. Jeg rullede ikke dejen ud, men trykkede den direkte ud i den smurte tærteform. Mine løg behøvede ikke at blive drænet. Jeg tilsatte lidt chiliflager og timian til mælken. Jeg synes portionen er passende til 4-6 personer, alt efter tilbehør. Løgene kan erstattes med andre svitsede grøntsager, fx peberfrugt og porrer.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her