1 kg kartofler
4-5 spsk olie
2 ds flåede tomater
4 løg
salt og peber
paprika og oregano (eller dine yndlingskrydderier)
Tænd for ovnen på 225°C. Skræl kartoflerne og skær dem i både.
Tag en passende størrelse gennemsigtig plastic-pose til kartoflerne og kom 4-5 spsk olie i.
Krydderierne tilsættes i posen, med et godt skud salt og lidt peber, Til sidst kommes kartoflerne i posen, og den lukkes med en knude, så den kan æltes let rundt for at fordele olie og krydderiblandingen over det hele på kartoflerne.
Pil og skær løgene i halve skiver.
Kom løgene på en varm pande med lidt olie og giv dem 1-2 min., så de er klare.
Fordel løgene i bunden af et stort ovnfast fad og læg de krydrede kartofler ovenpå.
Bages nu i midten af ovnen i en 15 min. hvorefter tomaterne hældes ved og bager i yderligere 15 min.
Tips: Man kan stege kød med, fx. komme nogle koteletter ovenpå kartoflerne, som steger med i en hel ½ time.