Hele processen må kun tage 5 minutter, så alle ingredienser skal ligge klar på bordet inden start, og den skal laves, sekunder før den serveres, da syren ellers vil farve den friske dild militærgrøn!
# Ingredienser 5 friske jomfruhummerhaler
1 skalotteløg
5 g smør
2 cl hvidvinseddike
1 dl hvidvin
½ dl cremefraiche 38%
10 g gulerod
10 g porre
2½ g arametang
dild
5 dråber citronsaft
1 knsp. flormelis
*
Tilberedning
Tag 5 friske jomfruhummerhaler ud af skallerne og fjern tarmen ved at skære langs med ryggen ned til den sorte streng og skylle rent.
Snit 1 skalotteløg fint og sauter det let i 5 g smør.
Tilsæt 2 cl hvidvinseddike og kog op i et minut.
Tilsæt 1 dl hvidvin og ½ dl cremefraiche 38%.
Kog saucen igennem i et minut.
Kom jomfruhummerhalerne i, vend rundt et par gange.
Tilsæt fin julienne (tynde strimler) af 10 g gulerod, 10 g porre og 2 ½ g arametang.
Drys med fintskåret dild og rør 5 dråber citronsaft og 1 knsp. flormelis i med en stegegaffel eller lignende.
Server straks i en varm, dyb tallerken.