1 ½ kg udvandet klipfisk
600 g kartofler
2 dl fløde
½ dl olivenolie
1 dl kogende vand
3 dl mælk
50 g margarine
2 spsk hvedemel
1 løg
3 gulerødder
2 æggeblommer
saft av ½ citron
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
salt, peber, muskatnød
Klipfisken vandes ud i 1 døgn før den koges.
Etter kogning deles den i små bidder.
Skær løget i ringe, hak hvidløget og rasp gulerødderne.
Frituresteg kartoflerne som er skåret i strimler.
Hæld løg, hvidløg, gulerødder og olie i en stegepande.
Kom laurbærbladet i når ingredienserne er gennemstegt (det skal ikke
brunes).
Træk stegepanden til side og tilsæt klipfisk og kartofler.
Smelt margarinen, tilsæt hvedemel, pisk godt og tilsæt varm mælk.
Tilsæt fløde og kogevandet fra klipfisken.
Lad det stå på varmen til det koger.
Træk til side og lad det afkøle lidt, smag til med salt, peber og
muskatnød.
Tilsæt piskede æggeblommer.
Bland alt sammen i en ovnfast form og steg ved 200ºC i ca. 20 minutter
indtil retten er let gylden på toppen.
Serveres med brød og "portugisisk rødvin".