En
god og sund base til alle smoothies
Mandelmælk
er pakket med kalcium, kalk, omega 3 fedtsyrer, enzymer og proteiner. Det er
yderst basedannende og en fantastisk erstatning for almindelig komælk, hvis man
ikke tåler dette - eller ikke ønsker at indtage det. Jeg bruger det ofte som
base til mine smoothies. Ønsker du at lave så meget, at du også kan gemme
noget, dobler du selvfølgelig blot opskriften. Hvis du vil lave ren, filtreret
mandelmælk, kan du enten presse det gennem en nylonstrømpe eller benytte det
medfølgende filter (hvis du har en Philips Blender HR2094). Jeg kan godt lide
mælken med det hele, da vi derved også får nogle af de gavnlige fibre fra
mandlerne. Du kan også lave mælken af sesam- eller solsikkekerner, hasselnødder
eller andre rå nødder.
For
at variere smagen kan du med fordel tilsætte kakao eller vanilje.
Ingredienser:
100
g mandler
0,5
l vand
3
tørrede figner eller en spsk honning
*
Hvordan:
Kom
alle ingredienser i blenderen og blend 2-3 minutter.
Filtrer
mælken eller drik den som den er.
Saftigt
tips: Den normale holdbarhed i køleskab er tre dage i en lukket beholder.
Kilde: High on smoothies.
........................................................................................................................