Kakaomælk og cognac med flødeskum smager vidunderligt
sammen. Nyd drinken som mellemmåltid (evt uden cognac) eller som dessert.
Lumumba serveres ofte varm, men på denne tid af året er den kolde udgave at
foretrække.
2 store glas. Arbejdstid: 15 min.
#
4 dl kold kakaomælk
100 g vaniljeis
4 dl cognac
6·8 isterninger
½ dl piskefløde
Drys: 2 cacaonibs eller hakket mørk chokolade
*
Blend kakaomælk med is, tilsæt cognac, og hæld op i 2 glas.
Kom isterninger i glassene.
Pisk fløden til skum, og kom et par spsk på toppen af hvert
glas.
Drys med cacaonibs eller hakket mørk chokolade.
Hvad er kakaonibs?
Kakaonibs er det granulerede indhold fra den rå kakaobønne,
der traditionelt er blevet malet til kakaopulver. Kakaonibs soltørres til nogle
små, sprøde stykker kakao, der hverken er behandlet med konserveringsmiddel
eller indeholder andre tilsætningsstoffer. Samtidig er kakaonibs et superfood
på grund af sit høje indhold af C-vitaminer, antioxidanter og en lang række
mineraler. Disse egenskaber forsvinder dog ved opvarmning.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin