2 fl. Hvidvin
Glöggekstrakt:
8 dl æblemost
150 g sukker
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
2 tsk hakket tørret ingefær
1 stk vaniljestang
1 stk limefrugt, reven skal
8 stk stjerneannis
Fyld:
150 g tørrede abrikoser
1 ½ dl calvados
1 ½ dl hvid portvin
Glöggekstrakt:
Hæld æblemost i en gryde.
Krydderipulver, ingefær, vaniljestang (åbnet og skåret i stykker) kommes
i et papirtefilter som bindes til, og så ned i mosten.
Limeskallen og stjerneannis ligeledes i mosten.
Varm langsomt op til kogepunktet, og tages af varmen.
Hældes på et 1 liter rent sylteglas, køles af og sættes i køleskab.
Fyld:
Skær abrikoserne i fine strimler og kom dem i et ½ liter sylteglas.
Hæld calvados og hvid portvin over.
Luk og sæt til side. (Kan holde sig længe - men det gør de ikke)
Hvid Glögg:
Varm hvidvinen langsomt op.
Tilsæt glöggekstrakten og varm op igen - må ikke koge.
Fjern gryden fra varmen.
Tilsæt fyldet incl. calva og port.
Serveres i klare glas.
Tips: Ønskes en svagere udgave kan der tilsættes mere æblemost eller
evt. æblecider.
Hvid glögg er mere delikat og spændende end alm. rød glögg