#
½ dåse ferskner fra dåse på (ca. 850 g)
½ liter kærnemælk
5 spsk sukker
1 tsk friskpresset citronsaft
10 isterninger
*
Hæld fersknerne til afdrypning i en sigte.
Kom dem i et blenderglas og blend ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek.
Tilsæt kærnemælk, sukker og citronsaft.
Blend igen ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Smag fersken shaken til.
Pak isterningerne godt ind i et viskestykke.
Læg "pakken" med is på endnu et viskestykke.
Knus isen ved at slå fx med en kagerulle.
Fordel først den knuste is og derefter fersken shaken i 4 høje, kolde glas.
Server straks, evt. med tykke sugerør.
Tips: For at kunne servere en rigtig kold shake kan man opbevare dåsen med frugt i køleskabet. Fersken shaken (uden is) kan stå tildækket i køleskabet i ca. 3 timer. Rør den op ved serveringen.
Fryseegnet: Nej