Kagerne får deres fyldige smag fra nyreven frisk zucchini.
Server dem varme med tomat- og champignonsalsaen ved siden af
• Zucchini indeholder meget C-vitamin. • Champignon
indeholder folinsyre.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. Ca 20 kager
# Råvarer til Zucchini kager:
2 æg
2½ dl letmælk
1 tsk natron
3½ dl hvedemel
½ tsk salt
¼ tsk peber
2-3 (600 g) zucchini
1 spsk smør
SAUCE:
400 g champignon på dåse
400 g knuste tomater
salt og peber
* Fremgangsmåde:
1 Pisk æggene sammen med halvdelen af mælken.
Bland natron og mel og rør det i æggemassen.
Rør det til der ikke er nogen klumper.
Tilsæt resten af mælken, salt og peber.
Skyl og riv zucchinien og rør strimlerne i.
2 Smelt fedtstoffet (½ tsk fedtstof pr. omgang) på en
teflonpande ved jævn varme.
Steg kagerne, (ca. ¾ dl dej pr. stk.) til de er smukt
gyldne.
Læg kagerne på et serveringsfad og hold dem varme til alle
kager er stegte.
3 Lav saucen imens, hæld hakkede, afdryppede champignon og
knuste tomater i en gryde og lad det koge kraftigt uden låg i 5 min.
Smag til med salt og peber.
Tips & råd
Anvend gul squash i stedet for zucchini. Den har samme
konsistens som zucchini.
Prøv også reven gulerod eller græskar som et andet
alternativ.
Pocherede æg smager godt til kagerne.
Hæld 1 spsk vineddike i letsaltet simrende vand.
Slå ægget ud i en kop og hæld det forsigtigt ned i vandet.
Saml hviden og blommen med to skeer.
Det skal pochere i 4-5 minutter.
GENVEJ
Du kan også bage kagerne uden zucchini i dejen. De bages da
dobbelt så hurtigt.
Kan du lide søde pandekager kan du komme lidt sukker eller
honning i dejen.
Pr. kage: Energi: Kcal 74 = kJ 310
Kulhydrat 11 g Protein 3 g Fedt 2 g (24%) Fibre 1 g