Lækre madder, hvor brødet er erstattet af sprøde salatblade.
Til forret eller frokost for 2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30
min.
#
½ peberfrugt
1 stilk bladselleri
½ rødløg
en håndfuld friske krydderurter efter smag (dild, persille,
purløg, oregano, basilikum)
1 dl
mayonnaise
½ spsk
citronsaft
¼ tsk
paprika
1 hårdkogt æg
50-75 g rejer
50-75 g kogt eller stegt kyllingekød
1-2 hoveder hjertesalat
salt og friskkværnet peber
*
Rens peberfrugt og bladselleri, og snit dem fint.
Pil redløget og hak det fint.
Skyl krydderurterne, og hak dem med en kniv.
Rør mayonnaisen med citronsaft og paprika, og vend de
fintsnittede grønsager og hakkede krydderurter i.
Del salaten i tre portioner.
Vend hakket hårdkogt æg, rejer og fintsnittet kyllingekød i
hver sin portion salat, og smag til med salt og peber.
Skyl salatbladene, og tør dem godt.
Læg 5-6 salatblade på hver tallerken og fyld salaterne i.
Kværn evt. lidt ekstra sort peber over, og server
TIPS: Du kan krydre de 3 salater med hver sin krydderurt, fx
dild til rejerne, estragon til kyllingen og purløg til æggene.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin