Du får taget på at lave vandbakkelser, når du har prøvet det
et par gange. Dejen må ikke være for tyk eller for tynd, og så skal de bages
igennem for at blive sprøde og ikke falde sammen .
16-20 stk. Arbejdstid: 45 min. Koge/bagetid: 40 min.
# Ingredienser
Vandbakkelser:
1 dl vand
35 g smør
60 g hvedemel
1 knsp salt
1 knsp sukker
2 små eller 1 stort æg
50 g parmesanost
Fyld:
125 g champignon
15 g smør
1 lille porre
3 spsk cremefraiche 38%
1 bundt purløg eller anden krydderurt
salt og peber
* Fremgangsmåde:
Giv vand og smør et opkog.
Tag gryden af varmen, og rør melet i på en gang.
Sæt gryden over varmen igen, og rør til dejen slipper
grydens bund.
Hæld dejen i en skål til afkøling.
Pisk æggene sammen, og rør dem i dejen lidt ad gangen.
Rør fintrevet ost i dejen, og fyld dejen i en sprøjtepose.
Sprøjt dejen ud på en bageplade med bagepapir til små
vandbakkelser.
Sæt pladen midt i ovnen ved 220 °C i ca. 15 min.
Skru ned til 200 °C ,og lad dem bage ca. 15 min mere.
Åben ikke for ovnen de første 20 min. - så vil kagerne falde
sammen.
Når de er færdige, skal de være sprøde, høje og lette.
Sæt dem til afkøling på en bagerist.
Snit de rensede champignon i små stykker, og rist dem i en
gryde med smør.
Tilsæt finthakket porre, og lad det simre under omrøring i
3-4 min.
Krydr med salt og peber, og tilsæt cremefraiche.
Kog fyldet igennem til det bliver tykt og cremet, og tilsæt
fintsnittet purløg eller anden finthakket krydderurt.
Skær et låg i toppen af hver vandbakkelse, og læg fyldet i
med en teske.
Server dem varme eller lune som snack eller forret.
Tips: Bag vandbakkelserne, samme dag de skal bruges - ellers
bliver de bløde. Vandbakkelsesdej kan opbevares i en plasticpose i 1 uge på køl
og 1 måned i fryser. Hvis kagerne er blevet bløde, så kan de bages sprøde ved
210 °C i ca 5 min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin