Logo

Mozzarella snitter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mozzarella snitter

 

En lækker snack eller en lille forret, som du kan byde dine gæster på til en skummende øl eller et glas kølig hvidvin.

• Ristet grovbrød har kraftigere smag og indeholder mere fiber end hvidt ristet brød.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Mozzarella snitter

125 g (1 ost) mozzarella

3 soltørrede tomater i olie

2 forårsløg

1 bundt basilikum

1 fed hvidløg

1 spsk kapers

½-1 tsk salt

⅛-¼ tsk sort peber

1 bøftomat

4 skiver groft formbrød

1 tsk olie

 

* Fremgangsmåde:

1 Lad de soltørrede tomater dryppe af og striml dem fint.

Gør forårsløgene i stand og skær dem i fine ringe.

Skyl basilikummen og ryst den tør.

Nip bladene af.

Gem nogle fine bladbuketter til garnering.

Striml resten af basilikumbladene.

Pil hvidløget og hak det fint.

 

2 Bland tomatstrimler. løgringe, basilikumstrintler og hvidløg med kapers.

Tern mozzarellaen og bland den i.

Smag til med salt og peber.

Varm ovnen til 225 °C.

 

3 Skyl den friske tomat og skær den i tynde skiver. Fjern stilkfæstet.

Læg tomatskiverne på ristet brød, drys med lidt salt og peber.

Dæk tomaterne med mozzarellablandingen, dryp olien på og læg brødene på en plade med bagepapir.

 

4 Gratiner brødskiverne ca. 12 min, til de er smukt gyldne.

Skær brødskiverne i trekanter, garner med basilikumblade og server dem varme.

 

Tips & råd

 

Mozzarella snitter

Skræl en mangofrugt og skær den i skiver ind til stenen.

Smør fire ristede brødskiver med urtesmør og læg mangoskiverne på.

Mos 120 g gorgonzola og bland dem med I spsk fløde og fordel det over mangoskiverne. Gratiner. 


Eller bland 100 g røget pølse i tern med tern af 1 syltet agurk, 1 spsk kapers og 1 spsk cremefraiche.

Smag til med salt og peber.

Smør et tyndt lag på brødskiverne, drys med 1 lille æble i tern og dæk hver skive med reven emmentalerost.

Gratiner som ovenfor.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 167 = kJ 701

Kulhydrat 17 g Protein 7 g Fedt 8 g (43%) Fibre 2 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.508 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her