Logo

Laks på den moderne måde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laks på den moderne måde

 

Er du mere til en moderne udgave af den klassiske laks, kan du prøve denne laksesalat af røget laks med agurk og radiser. Den er perfekt på et stykke godt rugbrød, så du kan anrette laksen i en skål og servere dildolien og den hjemmelavede mayonnaise til.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

 

# Ingredienser

Laksetartar:

6-8 skiver røget laks, i fine tern

6 radisser, i fine tern

3-4 spsk saltet agurk, i fine tern

1 spsk saltsyltet citron (eller citronskal)

et lille bundt purløg

salt og peber

 

Dildolie:

4-5 dl vindruekerneolie

1 stort bundt frisk dild

1 håndfuld persille

 

Mayonnaise:

1-2 past. æggeblommer

2 spsk god rygeost

3-4 dl vindruekerneolie

1-2 spsk mælk

1 tsk sennep

et skvæt æbleeddike

salt og peber

 

Desuden:

4 skiver godt kernerugbrød

smør til stegning

*

Fremgangsmåde

Dildolie:

Start med at lave urteolien.

Varm vindruekerneolie op til ca. 60 °C.

Hæld det over et dild og persille i en blender og kør det i 10 minutter.
Læg et rent klæde (et stykke af et viskestykke) i en si.

Passér olien gennem dette og ned i en skål.

Olien skal være mørkegrøn og klar.

Stil olien til side. Den skal køle helt af. 

 

Mayonnaise:

Sørg for at alle ingredienser har samme temperatur.

Rør evt. rygeosten lidt mere lind med lidt mælk.

Denne mayo kan med fordel laves i en blender eller med en stavblender i et glas.
Rør æggeblomme med sennep, salt, peber, lidt eddike.

Kom derpå olie i – lidt ad gangen. Men ikke hele olien.

Tag lidt af rygeost-massen og kom i. Så mere olie. Så mere rygeost.

Sådan holder du konsistensen stabil.

Den skal have en klar røgsmag og være dejlig cremet til slut.

Kom den evt. på sprøjtepose og læg i køleskab.

Ellers bare i en skål, koldt.

 

Laksetartar:

Lav saltet agurk ved at skrælle en halv agurk, og flække den.

Skrab kernerne ud (midten af agurken) med en ske.

Drys den med havsalt.

Læg den på et viskestykke eller køkkenrulle i køleskabet for at dryppe af.

Lad den salte mindst en times tid.

Skær den i små tern: ca 4x4 mm.

 

Køb den bedste, røgede laks du kan finde.

Skær den i fine tern på samme størrelse.

Radiserne skylles og skæres også i tern.

 

Saltsyltet citron:

Du skal kun bruge skindet. Frugtkødet kasseres.

Skæres i om muligt endnu finere tern.

Purløgen hakkes fint.

 

Anretning

Nu blandes tern af laks, agurk, radise, citron og fintsnittet purløg.

Det smages til med salt og peber og bindes sammen af 3-4 spsk af dild olien.

Fire stykke godt kernerugbrød steges i smør, så de får farve, smag og sprødhed.

Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Laksetartaren anrettes med små ”dutter” af rygeost-mayo.

Og husk nu: det skal være højt belagt! 

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.749 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her