Logo

Kylling i filodejspakker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling i fillodejspakker

 

Overrask gæsterne med kyllingebryst og grønsager smukt indpakkede i fillodej. Det er både enkelt og let at lave.

• Kylling er en god jern-, zink- og kaliumkilde • fillodej indeholder intet fedt eller kolesterol.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Kylling i fillodejspakker

4 kyllingebryster a 125 g

8 forårsløg

½ rød peberfrugt

1 gulerod

8 ark fillodej

1 appelsin saften af

4 tsk olie + olie til pladen

4 tsk friskpresset limesaft

eller 4 tsk friskpresset appelsinsaft

salt og friskkværnet peber

4 tsk smeltet smør eller margarine

 

* Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 175 °C. Smør en bageplade med olie.

Skyl kyllingebrysterne i rindende koldt vand og skær ridser på brysterne s overside.

Fjern evt. fedt.

Skyl og rens forårsløgene og skær dem i 2 cm store bidder.

Rens peberfrugten og striml den.

Skræl guleroden og skær den i fine strimler.

 

2 Del fillodej-arkene, klip eller skær dem i store rektangler ca. 20x30 cm og læg dem på et stykke bagepapir eller smørrebrødspapir (se Tips & råd).

 

3 Læg 2 fillodej-ark på en ren bordplade.

Pensl det ene med appelsinsaften og læg det andet ovenpå.

Pensl yderligere en gang med appelsinsaften.

 

4 Læg et kyllingebryst midt på fillodejarket.

Læg en fjerdedel af grønsagerne på.

Dryp med 1 tsk olie og 1 tsk lime, eller appelsinsaft.

Drys med salt og peber.

Luk fillopakken til (se Tips & råd).

Gør det samme med de resterende kyllingebryster.

 

5 Placer pakkerne på bagepladen med sammenføjningen nedad.

Pensl hver pakke med smeltet fedtstof.

Bag i ovnen i 15 min., til pakkerne er gyldne og server dem straks.

 

Tips & råd

 

Kylling i fillodejspakker

Læg fillodejen mellem to ark smørrebrødspapir. Læg et fugtigt viskestykke ovenpå.

Dette gør at dejen ikke tørrer ud. Arbejd hurtigt med fillodej.

 

Kylling i fillodejspakker

Luk fillodejspakken ved først at folde langsiderne over og dernæst kortsiderne.

Rul kyllingen ind og niv kanterne til så det fæstner.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 240 = kJ 1008

Kulhydrat 11 g Protein 31 g Fedt 8 g (30%) Fibre 2 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.316 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her