Hvis du serverer den
toppet op med et spejlæg eller et pocheret æg, skifter den navn til Croque Madame.
De er perfekte til en sen morgenmad eller frokost. Du kan style din Croque
Monsieur som du har lyst; prøv fx at
smøre brødet med oliventapanade, tomatpesto eller basilikumpesto.
Arbejdstid: 10 min.
Stegetid: 5 min. Ikke Fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
4 store skiver lyst
brød
25 g smør
dijonsennep
4 skiver brie eller
emmentaler
2-4 skiver kogt
skinke
Tilbehør: grøn salat
*
Skær evt. skorperne
af brødet og smør det tyndt med smør og sennep.
Læg det sammen med
ost og skinke og steg sandwichene gyldne på en pande med smør ca. 2 min. på
hver side.
Server straks med
grøn salat som et let aftenmåltid eller frokost eller natmad.
TIPS: På ost står
der ofte to fedtprocenter. Den ene er fedtprocenten i tørstoffet, fx 45%. Men
da ost også indeholder vand, er den samlede fedtprocent kun ca 28%. Det vil
sige at 100 g ost 45% indeholder 28 g fedt.
Croque Monsieur kommer fra Frankrig, og i Danmark kendes den
som en Parisertoast. Den oprindelige franske udgave består af to skiver
toastbrød med ost og skinke mellem brødskiverne og stegt på en pande eller
grillet i en ovn.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin