Her er en italiensk klassiker, som er blevet en populær
småret på mange danske barer og cafeer.
• Fuldkornsbrød indeholder flere kostfibre end almindeligt
hvidt brød • Rå hvidløg indeholder E-vitamin.
Forberedelse 15 min. 4 portioner
# Råvarer til Bruschetta Toscanske:
4 skiver fuldkornsbrød
2 fed hvidløg
6 tomater på stilk
(eller andre kødfulde tomater)
1 lille rød chilifrugt (kan udelades)
8 store basilikum blade
⅓ tsk
friskkværnet sort peber
2 tsk olivenolie
* Fremgangsmåde:
1 Rist brødet let.
Pil og halver hvidløgsfeddene og gnid brødskiverne med dem.
Lad brødet køle af
2 Skyl og halver tomaterne, fjern stilkfæste og kerner.
Skær tomatkødet i små tern og læg dem i en skål.
3 Del chilifrugten på langs og fjern kernerne.
Hak den fint og bland den med tomaterne. (Det er ikke
strengt nødvendigt at anvende chili i denne opskrift).
4 Læg brødskiverne på et serveringsfad. Fordel tomaterne på
dem.
5 Skyl basilikummen og tør bladene.
Læg bladene ovenpå hinanden og tril dem sammen til en rulle.
Skær tynde skiver af rullen og fordel dem på tomaterne.
Krydr med friskkværnet peber og dryp lidt olie over.
Tips & råd
Det er let at udkerne tomater.
Del tomaterne på langs og skrab helt enkelt kernerne ud med
en teske.
Det er også godt at krydre tomaterne med frisk timian eller
rosmarin.
De små nåleagtige blade får man af ved at ribbe stilkene.
Variation:
Bland kapers eller hakkede grønne eller sorte oliven i
tomaterne.
Et andet alternativ er at lægge en ansjosfilet over
tomaterne.
PR. PORTION: Energi: Kcal 111 = kJ 466
Kulhydrat 18 g Protein 3 g Fedt 3 g (24%) Fibre 5 g