Logo

Kebab - for børnekokke

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kebab - for børnekokke 

 
Anret en tallerken med lækker köfte kebab, bulgursalat, yoghurtdressing og chilirelish. Lav kebabspiddene på grillen for at få den autentiske smag frem.
Tilberedningstid:1 time, 15 min. 4 pers.

 
# Ingredienser
600 g hakket lammekød med 12% fedt
3-4 fed hvidløg
1 bundt mynte
1 bundt bredbladet persille
1 løg
1 smule tørret chilipulver
1 æg
1 håndfuld rasp
1 smule spidskommen
1 tsk salt
4 dl bulgur
1 bæger olivenolie
1 rødløg
100 g tomatkoncentrat
1 dåse flåede tomat
1 håndfuld mynte
2 økologiske citroner
1 bæger græsk yoghurt
spid på ca. 15 cm

 
* Tilberedning
Kebabspid:
Det hakkede lammekød, røres med 1 æg, ca. en teske salt, lidt spidskommen, tørret chilipulver, et par skefulde af den hakkede persille, og mynte, finthakket løg, hvidløg og rasp.
Lad farsen hvile i ca. 30 min.

 
Saml farsen omkring spiddende ca. 3 cm tykkelse.
Tilbered spiddene på en grill for at få den rigtige autentiske kebab smag.

 
Bulgursalat:
Kog bulgur, og lad den køle helt af.
Tilsæt lidt olivenolie, så bulguren ikke klumper for meget.
Tilsæt den hakkede persille, mynte, rødløg, revet citronskal og saft fra 1 citron samt rigeligt olivenolie.
Smag til med salt og peber.

Chilirelish:
1 finthakket løg, 3-4 fed fint snittet hvidløg, 1 hel medium stærk chili samt 1 spsk tørret chili svitses af i lidt olie.
Tilsæt tomatkoncentrat, og steg det med.
Tilsæt juicen fra en dåse flåede tomater med 1 spsk sukker og lad det simre ved lav varme i ca. 20 min.
Juster evt. smagen til sidst med yderligere sukker og lidt salt.

 
Citron-yoghurt:
Smag den græske yoghurt til med citronskal, saft, salt, peber og lidt olivenolie.
Den skal give friskhed til det stærkt krydrede mad.

 
Se alle opskrifter for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 625 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her