15-20 stk:
80 g smør.
2 dl vand.
100 g hvedemel.
et nip salt.
3 æg .
¼ liter piskefløde.
1 stang vanilje.
1 spsk flormelis.
Fyld: 1 liter vaniljeis (parfait, italiensk gelato eller god købe is)
friske bær ca. 250 g
Pynt: Flormelis. mynte/ citronmelisse.
Vandbakkelser:
Smelt fedtstoffet i en gryde med vand og bring det i kog. Hæld melet i og rør dejen ensartet, indtil den slipper skeen og gryden. Tag gryden af ilden. Tilsæt salt og lad dejen køle en smule af. Tilsæt så æggene et af gangen under omrøring. Lad ægget blive absorberet helt, inden det næste tilsættes. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt små boller på en bageplade med bagepapir. Vandbakkelserne bages på ovnens midterste rille ved 200ºC i 20-30 minutter. Når vandbakkelserne ser færdige ud, tages en ud af ovnen. Falder den sammen, er de ikke færdige endnu. Det er vigtigt, at ovnen ikke åbnes de første 15 minutter. Når vandbakkelserne er færdige, snittes en lille ridse i siden, så dampen kan slippe ud. Så bliver de ikke bløde.
Chantillycreme:
Flæk vaniljestangen og tag kornene ud. Kom fløde, flormelis og vaniljekorn i en skål og pisk, til den har en let cremet konsistens.
Del vandbakkelserne og kom en stor skefuld is i. Derefter en skefuld creme og friske bær. Kom låg på og sigt flormelis over. Pynt med små mynteblade eller citronmelisse.
--