¼ liter perlesukker (200 gram)
¼ liter vand
15 modne passionsfrugter
1 dl Campari
citronmelisse
Stil et fad i fryseren, et par timer inden sorbeten skal laves, så det er gennemkoldt.
Hæld lige dele sukker og vand op i en gryde og kog blandingen i tre minutter. Når blandingen er blevet klar, skrues ned for varmen, og sukkersiruppen stilles til afkøling.
Halvér passionsfrugterne og skrab alt kødet ned i en skål. Pisk det godt med en gaffel, så saften bliver frigjort.
Når sukkersiruppen er helt kold, blandes frugtmasse og Campari ned i gryden. Halvdelen af blandingen presses gennem en si, så der ikke bliver så mange kerner i den færdige sorbet. Derefter tilsættes den anden halvdel af frugtmassen.
Tag det kolde fad ud af fryseren, hæld sorbeten i fadet og stil det tilbage i fryseren. Efter en times tid tages sorbeten ud af fryseren, og med en gaffel piskes der luft ind i sorbeten. Stil derefter sorbeten tilbage i fryseren, til den skal serveres i fx hvidvinsglas. Pynt med citronmelisse.