til 5 personer:
20 friske jordbær
2 dl appelsinsaft
½ dl orangelikør
ananas sorbet af:
1 portion grund sukkerlage (se opskrift)
½ l pure af frisk ananas
saften af 1 citron
hvidvin (evt.)
Italiensk marengs af:
1 æggehvide
35 g flormelis
5 chokoladeskåle eller kurve
til dekoration: franske kandiserede violer
Læg de friske jordbær i en marinade af friskpresset appelsinsaft og orangelikør. Lad bærrene trække et par timer.
Fremstil en ananassorbet: Kog vand og sukker til en klar lage. Skum den og lad den køle af. Kør den friske ananas i blenderen. Bland denne pure samt citronsaft i sukkerlagen. Kontroller med sukkeraræometeret, at lagen måler IS° Be. Er den mere, fortyndes med hvidvin. Frys blandingen i sorbetieren. Pisk æggehvide og flormelis til en let marengs. Vend den i sorbeten, lige inden den er færdigfrosset. Dette kan enten gøres med en spatel eller ved at lade sorbetieren dreje et par omgange. Skrab sorbeten over i en alu-form eller en plastic-bøtte og stil den til hærdning i fryseren.
Tag chokoladeskålene og dæk hver bund med marinerede jordbær. Hæld lidt af marinaden over. Tag med en isske eller en spiseske en kugle ananassorbet og anbring den oven på jordbærrene. Dekorer evt. på toppen af hver anretning med store franske kandiserede violblade.