![Skidne æg med kørvel og Stribet rabarberdessert En yndlingsret for mange: Skidne æg, her med spæde kørvelblade. Desserten er rabarber, der somme tider er meget sure. Det er nødvendigt at smage til med lidt sukker, men så bliver resultatet uhm ...](/images/articles/s2/2015/4/23/skidne-æg-med-kørvel-og-stribet-rabarberdessert.jpg)
En yndlingsret for mange: Skidne æg, her med spæde kørvelblade
Tilberedning. 35 min.
4 løg
40 g smør til at stege i
40 g hvedemel
7 dl mælk
6-8 spsk stærk sennep
2 spsk kørvel, hakket
salt og peber
8 æg
A. Løgene hakkes fint og steges glasagtige i smør.
Strø hvedemel over og svits det hele et øjeblik.
B. Mælk røres i, det hele bringes i kog og står og små koger i 15 minutter under stadig omrøring.
Stærk sennep og hakket kørvel røres i.
Smag til med salt og peber og hold saucen varm.
C. 4 æg lægges i kogende vand og koger i 7 minutter.
De skylles hurtigt af med koldt vand og pilles.
Æggene serveres i saucen.
Pr. portion. 25 g protein, 30 g fedt, 20 g kulh. = 446 kcal (1870 kj)
![Madopskrift billede](/images/show_images/021940492821315216_clip_image001.jpg)
Stribet rabarberdessert
Alt efter sort og solforhold kan rabarber somme tider være meget sure. Det er derfor muligvis nødvendigt at smage til med lidt ekstra sukker
Tilberedning: 25 min. (plus tid til afkøling)
800 g rabarber (helst med røde stilke)
100 g jordbærmarmelade
1 dl rabarbersaft (eller druesaft)
+ 4 spsk rabarbersaft
1 spsk Maizena med top
300 g mager kvark
1 dl piskefløde
4 spsk flormelis
1 brev vaniljesukker
A. Rabarber gøres i stand, de hårde trevler flås eventuelt af.
Skær stænglerne i ca. 1,5 cm store terninger.
Jordbærmarmelade og rabarbersaft (eller druesaft) bringes i kog og står og små koger i 2 minutter.
Maizena og 4 spsk rabarbersaft røres glat og røres derefter forsigtigt i rabarberne.
Det hele koges op et øjeblik, fyldes i en skål og stilles til afkøling.
B. Kvark, piskefløde, flormelis og vaniljesukker røres cremet med elpiskeren i 3 minutter.
Cremen og den afkølede kompot fyldes lagvis i glas.
Pr. portion: 10 g protein, 10 g fedt, 38 g kulh. = 300 kcal (1253 kJ)