En yndlingsret for mange: Skidne æg, her med spæde kørvelblade
Tilberedning. 35 min.
4 løg
40 g smør til at stege i
40 g hvedemel
7 dl mælk
6-8 spsk stærk sennep
2 spsk kørvel, hakket
salt og peber
8 æg
A. Løgene hakkes fint og steges glasagtige i smør.
Strø hvedemel over og svits det hele et øjeblik.
B. Mælk røres i, det hele bringes i kog og står og små koger i 15 minutter under stadig omrøring.
Stærk sennep og hakket kørvel røres i.
Smag til med salt og peber og hold saucen varm.
C. 4 æg lægges i kogende vand og koger i 7 minutter.
De skylles hurtigt af med koldt vand og pilles.
Æggene serveres i saucen.
Pr. portion. 25 g protein, 30 g fedt, 20 g kulh. = 446 kcal (1870 kj)
Stribet rabarberdessert
Alt efter sort og solforhold kan rabarber somme tider være meget sure. Det er derfor muligvis nødvendigt at smage til med lidt ekstra sukker
Tilberedning: 25 min. (plus tid til afkøling)
800 g rabarber (helst med røde stilke)
100 g jordbærmarmelade
1 dl rabarbersaft (eller druesaft)
+ 4 spsk rabarbersaft
1 spsk Maizena med top
300 g mager kvark
1 dl piskefløde
4 spsk flormelis
1 brev vaniljesukker
A. Rabarber gøres i stand, de hårde trevler flås eventuelt af.
Skær stænglerne i ca. 1,5 cm store terninger.
Jordbærmarmelade og rabarbersaft (eller druesaft) bringes i kog og står og små koger i 2 minutter.
Maizena og 4 spsk rabarbersaft røres glat og røres derefter forsigtigt i rabarberne.
Det hele koges op et øjeblik, fyldes i en skål og stilles til afkøling.
B. Kvark, piskefløde, flormelis og vaniljesukker røres cremet med elpiskeren i 3 minutter.
Cremen og den afkølede kompot fyldes lagvis i glas.
Pr. portion: 10 g protein, 10 g fedt, 38 g kulh. = 300 kcal (1253 kJ)