(8 personer)
Passionsfrugtcreme:
225 g passionssaft med kerner
5 æggeblommer
¼ stang vanilje
1 dl mælk
375 g fløde
30 g sukker
4 ½ blad husblas
Italiensk marengs:
180 g sukker
3 æggehvider
Dej til sesamkræmmerhus:
50 g sesamfrø
100 g flormelis
50 g smør
25 g hvedemel
Passionsfrugtcoulis:
8 passionsfrugter
2 dl vand
100 sukker
1. De friske passionsfrugter skrabes ud, koges op med mælk og vaniljestangen.
Æggeblommer og sukker piskes sammen og legeres med passionsfrugtsaften.
Husblasen kommes i, sigtes for passionsfrugtkerner og afkøles.
2. Sukkeret koges op til 120ºC med lidt vand - hældes på de stiftpiskede æggehvider. Piskes til det er afkølet.
3. Letpisket fløde blandes sammen med italiensk marengs samt passionsfrugtcremen.
4. Til sesamkræmmerhusene smeltes smør, der blandes sammen med flormelis, hvedemel samt sesamfrø.
5. 1 spsk dej pr. kræmmerhus sættes på bageplade med bagepapir. Bages ved 200ºC i ca. 6 min.
6. Til passionsfrugtcoulis'en koges passionsfrugtsaft op med vand og sukker, hvorefter det afkøles.
Anretning:
7. Passionsfrugtcremen sprøjtes ind i sesamkræmmerhusene og anrettes på passionsfrugtcoulis.
Som pynt kan anvendes appelsin- og grapefrugtfileter, papaya samt syltede dadler.