Nougat:
300 g hasselnødder
200 g strøsukker
3-4 spsk vand
madsolie (solsikkeolie)
Semifredo:
4 æggebplommer
50 g sukker
1 vaniljestang
½ l fløde
4 æggehvider
salt
vanileis
bær
Rist hasselnødder i en pande. Bland sukker og vand i en gryde og varm det op.
Når du får en gylden karamel, hæld hasselnødder i.
Kog bare 1 minut videre ved at omrøre.
Hæld blanding på en metalplade eller tallerken som er smurt med olie. Lad den stå så i 30 minutter.
Knus blandingen.
Pisk æggeblommer og sukker tykt.
Skær vaniljestangen på langs, skrab frøene ud og tilsæt dem i æggeblommer.
Pisk indtil blandingen bliver hvid.
Tilsæt fløde og pisk videre et par minutter.
Nougat tilsættes (gem lidt nougat til pynt.)
Æggehvider piskes med lidt salt og vendes i.
Afkøl blandingen i køleskab (omtrent 1 time).
Til sidst hældes vaniljeis over og jordbær eller hindbær tilsættes.